Ώρες Λειτουργίας

Δευ-Παρ 09:00-17:00

info@grandcover.gr

(+30) 210 34 55 090

Πειραιώς 205

177 78, Ταύρος

  • :
  • :
Το BLOG μας
Νέα χρήσιμα και ενδιαφέροντα, από το σύμπαν της ασφάλισης και όχι μόνο!
  • Blog
  • Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό από το να περπατάς στην παραλία...

Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό από το να περπατάς στην παραλία...

Η παραλία προσφέρει κάτι περισσότερο από ένα όμορφο σκηνικό: Οφέλη για την υγεία. Το περπάτημα στην παραλία είναι στην πραγματικότητα, ένας υπέροχος τρόπος για να καθαρίσεις το μυαλό και να ασκήσεις το σώμα.

Τα οφέλη που σου χαρίζει το περπάτημα στην άμμο

Το να περπατάς ξυπόλητος στην άμμο έχει σίγουρα υπέροχη αίσθηση, αλλά γνώριζες ότι έχει και πολλά οφέλη για την υγεία σου; Αν μέχρι τώρα αντιμετώπιζες την περιπλάνηση σε μια παραλία ως χαμένο χρόνο, τότε συνέχισε να διαβάζεις.

1. Προπόνηση ενδυνάμωσης

Οι μυς των ποδιών σου λειτουργούν «στο κόκκινο» στο περπάτημα στην παραλία. Οι επιστήμονες λένε ότι χρειάζεται 2,1-2,7 φορές περισσότερη ενέργεια για να περπατήσεις ή να τρέξεις στην άμμο, από ό,τι για να κινηθείς με τον ίδιο ρυθμό σε ομαλές επιφάνειες. Αυτή η ενέργεια χρησιμοποιείται για την ενίσχυση όλων των μυών μεταξύ των ποδιών και της πλάτης σου. Έξτρα αποτελέσματα για τις γάμπες, τους τετρακέφαλους και τους γλουτούς σου. Όσο πιο στεγνή είναι η άμμος, τόσο πιο σκληρή είναι η δουλειά.

2. Χάνεις βάρος

Μπορεί να κάψεις περίπου 50% περισσότερες θερμίδες περπατώντας ή τρέχοντας στην άμμο απ’ ό,τι σε ομαλό έδαφος. Έτσι το περπάτημα στην παραλία μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις περισσότερο βάρος. Μελέτη του 2020, διαπίστωσε ότι το περπάτημα στην άμμο οδήγησε σε μεγαλύτερη μείωση της περιφέρειας της μέσης, από το περπάτημα σε ομαλές επιφάνειες.

Πόσες θερμίδες καίτε περπατώντας στην παραλία;

Το πόσες θερμίδες καις με το περπάτημα στην άμμο, καθορίζεται τόσο από την ταχύτητα, όσο και από το βάρος σου. Επειδή το σώμα σου χρησιμοποιεί τους μύες με διαφορετικό τρόπο περπατώντας στην άμμο, θα κάψεις περίπου μιάμιση, έως δύο φορές περισσότερες θερμίδες από το κανονικό περπάτημα. Αυτό συμβαίνει επειδή οι μύες των ποδιών και της πλάτης πρέπει να καταβάλουν περισσότερη προσπάθεια για να σε κρατήσουν σταθερούς όταν περπατάς στην άμμο και η επιπλέον προσπάθεια καίει επιπλέον θερμίδες.

3. Το περπάτημα στην άμμο μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού

Σχετική μελέτη, διαπίστωσε ότι το περπάτημα στην άμμο, ενισχύει τη δύναμη και αποτρέπει τους τραυματισμούς.

4. Σε επαφή με το σώμα και τον κόσμο

Ως ιδιοδεκτικότητα ή κιναίσθηση, ορίζεται ως η ικανότητα να αισθανόμαστε ερεθίσματα που προκύπτουν στο σώμα από τη θέση, την κίνηση και την ισορροπία μας. Βασικά, η καλή ιδιοδεκτικότητα στο περπάτημα σημαίνει ότι το μυαλό, επικοινωνεί με τα πόδια σου. Κάτι που σε βοηθά να συνδεθείς με τον κόσμο γύρω σου. Ενώ τα συμβατικά, αθλητικά παπούτσια μπορούν να «μουδιάσουν» αυτή την ικανότητα, το περπάτημα στην άμμο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να την αξιοποιήσεις.

5. Το περπάτημα στην άμμο σε χαλαρώνει

Εάν φοράς στενά παπούτσια ή τακούνια όλη την ημέρα, τότε το να αφήσεις τα πόδια σου να κινηθούν και να τεντωθούν ελεύθερα, φυσικά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακουφιστείς. Η άμμος προσαρμόζεται στα πόδια σου χωρίς να τα περιορίζει, επομένως είναι σχεδόν σαν ένα μασάζ ποδιών. Σχετική μελέτη άλλωστε, μαρτυρά ότι οι άνθρωποι που περνούν περισσότερο χρόνο στην παραλία, έχουν λιγότερο άγχος και καλύτερη, γενική υγεία.

Πηγή: ladylike.gr

© 2024 Grand Cover Πράκτορες Ασφαλειών

+πατήστε ENTER για να προχωρήσετε
+πατήστε ENTER για να προχωρήσετε

logo agent 171x99

Μια νέα ιδέα στην ασφάλιση...

Τ: 210 34 55 090 E: info@grandcover.gr
Πειραιώς 205, 177 78 Ταύρος
ΑΦΜ: 801016808 Αρ. ΓΕΜΗ: 147021303000