Ώρες Λειτουργίας

Δευ-Παρ 09:00-17:00

info@grandcover.gr

(+30) 210 34 55 090

Πειραιώς 205

177 78, Ταύρος

  • :
  • :
Το BLOG μας
Νέα χρήσιμα και ενδιαφέροντα, από το σύμπαν της ασφάλισης και όχι μόνο!
  • Blog
  • Έξι βιβλία που «εκπαιδεύουν» τους γονείς
Έξι βιβλία που «εκπαιδεύουν» τους γονείς

Έξι βιβλία που «εκπαιδεύουν» τους γονείς

Δεν χρειάζονται μόνο τα παιδιά να πάνε σχολείο, χρειάζονται και οι γονείς εκπαίδευση.

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, που χτύπησε το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς για εκείνα, ήταν η κατάλληλη αφορμή να ανασυνταχτείς και να ξεκινήσεις κι εσύ τη νέα «σχολική χρονιά» με στόχο την καλύτερη κατανόηση του παιδιού σου και τη συμβολή σου, ώστε να μεγαλώσει με αυτοπεποίθηση και αυτονομία. Μπορείς να κάνεις μία αρχή διαβάζοντας για βιβλία που «εκπαιδεύουν» τους γονείς και να διαλέξεις αυτό που νομίζεις ότι εσύ έχεις περισσότερο ανάγκη.

Βιβλία που είναι γραμμένα έτσι ώστε να κάνουν τους νέους γονείς καλύτερους και να τους εφοδιάσουν με τις απαντήσεις στις δικές τους απορίες αλλά και στις απορίες των παιδιών τους. Γιατί ακόμα περισσότερο από τα παιδιά χρειάζεται κι εμείς οι μεγάλοι να αποκτούμε νέες γνώσεις και να ανοίγουμε το μυαλό και την καρδιά μας για να μεγαλώνουμε ευτυχισμένα παιδιά. Τα 5 από τα βιβλία που θα δεις παρακάτω μπορείς να τα έχεις άμεσα στα χέρια σου ενώ το τελευταίο βρίσκεται υπό έκδοση και μπορείς ήδη να πάρεις μία γεύση από όσα περιλαμβάνει.

Η θεωρία της σκαλωσιάς - Εκδόσεις Μίνωας

Όπως ακριβώς μια γερή σκαλωσιά είναι απαραίτητη κατά την ανέγερση ενός κτιρίου και αφαιρείται όταν αυτό είναι πλέον ασφαλές, κατά τον ίδιο τρόπο και η σωστή ανατροφή παρέχει στα παιδιά τη σταθερή συναισθηματική στήριξη που χρειάζονται στον δρόμο τους προς την ανεξαρτησία.

Πώς να μιλάτε όταν τα παιδιά... Δεν ακούν! - Εκδόσεις Πατάκη

Ένας ολοκαίνουριος οδηγός της εξαιρετικά ευπώλητης σειράς How To Talk, με επιβεβαιωμένες και αποτελεσματικές στρατηγικές επικοινωνίας που δίνουν λύσεις στις δυσκολότερες στιγμές κατά το μεγάλωμα των παιδιών, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Γονείς, παιδιά και εκπαίδευση: Μια οικογενειακή υπόθεση - Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Το σχολείο ξεκινά κι εσύ ως γονιός θα έρθεις σύντομα αντιμέτωπος με διάφορες απορίες σε σχέση με την εκπαίδευση και το παιδί σου. Τις απορίες αυτές μπορείς να λύσεις διαβάζοντας το βιβλίο της Βαρβάρας Γεωργιάδου – Καμπουρίδη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Πώς οι Δανοί εκπαιδεύουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στο σχολείο και στην οικογένεια - Εκδόσεις Διόπτρα

Η Jessica Joelle Alexander χωρά μέσα σε ένα βιβλίο που μετέφρασε η Νοέλα Ελιασά και κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Διόπτρα, τα μυστικά του δανέζικου τρόπου εκπαίδευσης που κάνουν αυθεντίες εκπαιδευτικούς και γονείς στην ανατροφή των παιδιών χρησιμοποιώντας εξελιγμένες μεθόδους.

Παιδικοί φόβοι - Εκδόσεις Ίκαρος

Οι Παιδικοί φόβοι, το δεύτερο βιβλίο της σειράς Σχολή Ανήσυχων Γονέων, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος, με την υπογραφή του Αθανάσιου Αλεξανδρίδη, προέκυψε, όπως και το πρώτο, οι Παιδικοί έρωτες, από μαγνητοφωνημένες βραδινές συζητήσεις του συγγραφέα με μια ομάδα γονέων. Ανήσυχων για αυτά που συμβαίνουν στα παιδιά τους, στο σπίτι, στο σχολείο, στην κοινωνία. Ανήσυχων επειδή δεν επαναπαύονται αλλά ζητούν να μάθουν.

Μεγάλες συζητήσεις με μικρά παιδιά - Εκδόσεις Μεταίχμιο

Ξέρεις ότι τις πιο δύσκολες ερωτήσεις που θα κληθείς να απαντήσεις ποτέ, θα στις θέσει το παιδί σου. Κι η Δρ Lauren Starnes θέλει να είσαι προετοιμασμένη γι’ αυτές, γι’ αυτό κι έγραψε το βιβλίο Μεγάλες συζητήσεις με μικρά παιδιά, που θα κυκλοφορήσει προσεχώς (26/10/2023) σε μετάφραση Καλλιόπης Εμμανουηλίδου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Στον παραπάνω σύνδεσμο θα μπορείς να δεις πότε το βιβλίο θα είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία, αφού αξίζει να το έχεις στα χέρια σου για να μπορέσεις να απαντήσεις στις πιο απρόσμενες ερωτήσεις.

Πηγή: ladylike.gr

© 2023 Grand Cover Πράκτορες Ασφαλειών

+πατήστε ENTER για να προχωρήσετε
+πατήστε ENTER για να προχωρήσετε

logo agent 171x99

Μια νέα ιδέα στην ασφάλιση...

Τ: 210 34 55 090 E: info@grandcover.gr
Πειραιώς 205, 177 78 Ταύρος
ΑΦΜ: 801016808 Αρ. ΓΕΜΗ: 147021303000