Ώρες Λειτουργίας

Δευ-Παρ 09:00-17:00

info@grandcover.gr

(+30) 210 34 55 090

Πειραιώς 205

177 78, Ταύρος

 • :
 • :
Το BLOG μας
Νέα χρήσιμα και ενδιαφέροντα, από το σύμπαν της ασφάλισης και όχι μόνο!
 • Blog
 • Επίδομα Σοβαρών Ασθενειών. Τι είναι και γιατί το χρειαζόμαστε;
Επίδομα Σοβαρών Ασθενειών

Επίδομα Σοβαρών Ασθενειών. Τι είναι και γιατί το χρειαζόμαστε;

Σοβαρές Ασθένειες είναι κάποιες περιπτώσεις ασθένειας ή ατυχήματος που εκτός από το ότι κρίνονται σοβαρές για την υγεία μας, χρειάζονται και πολλά έξοδα για την περίθαλψη και αποκατάσταση.

Συνήθως αυτής της μορφής οι περιπτώσεις δυστυχώς αλλάζουν μόνιμα την καθημερινότητά και τον τρόπο ζωής μας…

Κάποιος που έχει προβλέψει και έχει ένα πρόγραμμα υγείας ή αλλιώς ένα πρόγραμμα δευτεροβάθμιας περίθαλψης έχει εξασφαλίσει τα έξοδα που θα γίνουν μέσα στο νοσοκομείο, ίσως και κάποια λίγα περιφερειακά έξοδα εκτός του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Η αλήθεια όμως είναι ότι υπάρχουν πολλά έξοδα που δεν θα μπορούσαμε να τα εξασφαλίσουμε αν δεν έχουμε την κάλυψη των Σοβαρών Ασθενειών. Ας δούμε ποια είναι αυτά..

Υπάρχουν κάποιες Σοβαρές Ασθένειες που δεν μας βάζουν μέσα σε ένα νοσοκομείο για νοσηλεία ή χειρουργική επέμβαση και κατ’ επέκταση δεν ενεργοποιείται το νοσοκομειακό μας πρόγραμμα. Μία τέτοια παραδείγματος χάριν περίπτωση είναι η πολλαπλή ή κατά πλάκας σκλήρυνση, που για να την αντιμετωπίσουμε ιατρικά ακολουθούμε δια βίου ενέσιμη αγωγή ιδιαίτερα κοστοβόρα.
Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις Σοβαρών Ασθενειών που ενώ μπαίνουμε στο νοσοκομείο και ενεργοποιείται το πρόγραμμα υγείας μας, βγαίνοντας χρειαζόμαστε αποκατάσταση. Η αποκατάσταση πραγματοποιείται σε ειδικά κέντρα αποκατάστασης που δεν είναι νοσοκομεία και το κόστος τους είναι πολύ παραπάνω από την συμμετοχή του δημόσιου φορέα μας. Περιπτώσεις τέτοιες θα μπορούσαν να είναι ένα εγκεφαλικό επεισόδιο ή ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα με αναπηρία.

Περιστατικά Σοβαρών Ασθενειών συνήθως μας αναγκάζουν να έχουμε για μεγάλο διάστημα στο σπίτι μας, κατά την περίοδο αποκατάστασης, κάποιον άνθρωπο να μας βοηθάει. Θα μπορούσε να το κάνει κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο φυσικά που δεν εργάζεται, αλλά ίσως όχι για όλη την μέρα ή για πολύ μεγάλο διάστημα…
Περιπτώσεις Σοβαρών Ασθενειών, παραδείγματος χάριν μία παράλυση ή ένας ακρωτηριασμός, μας αναγκάζουν να αγοράζουμε ειδικό εξοπλισμό ή να διαμορφώνουμε με ειδικό τρόπο το σπίτι μας,

Τις περιπτώσεις Σοβαρών Ασθενειών μπορεί να θέλουμε να τις αντιμετωπίσουμε στο εξωτερικό, ενδεχομένως σε νοσοκομεία που εξειδικεύονται στην συγκεκριμένη περίπτωση. Αν αυτό είναι καλυπτόμενο από το ασφαλιστήριο νοσοκομειακής περίθαλψής μας, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να έχει πέραν της απαλλαγής μας και συμμετοχή, πολλές φορές αγγίζοντας το 30%, σε πολύ υψηλότερα από την Ελλάδα ιατρικά έξοδα. Επίσης υπάρχουν και περιφερειακά έξοδα που αφορούν την μετακίνηση (εισιτήρια) , την διαμονή/ διατροφή δική μας και του συνοδού μας.

Τα προγράμματα Σοβαρών ασθενειών έρχονται να δώσουν λύση σε όλα τα παραπάνω έξοδα.

Ενδεικτικά περιπτώσεις Σοβαρών Ασθενειών πέραν όσων αναφέρθηκαν παραπάνω είναι:

Καρκίνος, Καρδιακή Προσβολή, Νεφρική Ανεπάρκεια, Χειρουργική Επέμβαση Αορτής με Μόσχευμα, Μεταμόσχευση Παγκρέατος, Μεταμόσχευση Νεφρού, Συστηματικός Ερυθυματώδης Λύκος, Μεταμόσχευση Καρδίας, Σοβαρή Μυοκαρδίτιδα, Μυοκαρδιοπάθεια, Τύφλωση, Κώμα, Καλοήθης Όγκος στον Εγκέφαλο, Απώλεια Ακοής, Σοβαρά Εγκαύματα, Σύνδρομο Apallic, Τελικό στάδιο Ανεπάρκειας του Ήπατος, Νόσος του Πνεύμονα σε τελικό στάδιο, HIV από μετάγγιση αίματος, Αιφνίδια Ηπατίτιδα, Μεταμόσχευση Ήπατος, Μεταμόσχευση Πνεύμονα, Πρωτοπαθής Πνευμονική Υπέρταση, Πολλαπλή ή Κατά Πλάκας Σκλήρυνση, Εγκεφαλίτιδα, Νόσος του Parkinson, Μηνιγγίτιδα, Πολιομυελίτιδα, Νόσος του Κινητικού Νευρώνα, Επιδεινούμενη Υπερπυρηνική Παράλυση με αποτέλεσμα μόνιμα συμπτώματα, Ρευματοειδής Αρθρίτιδα, Επιδεινούμενη Σκληροδερμία, Μεταμόσχευση Μυελού των οστών κ.α.

Χαρακτηριστικά των προγραμμάτων Σοβαρών Ασθενειών :

 • Η κάλυψη των Σοβαρών Ασθενειών λειτουργεί επιδοματικά, δηλαδή λαμβάνουμε το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο χωρίς να χρειάζεται να δώσουμε παραστατικά εξόδων. Το κεφάλαιο της αποζημίωσής μας το χρησιμοποιούμε όπου εμείς κρίνουμε ότι θέλουμε.
 • Το κεφάλαιο κάλυψης το διαλέγουμε εμείς σε σχέση με τις προσωπικές ανάγκες μας και μπορεί να ξεκινήσει από 10.000€ και να φτάσει παραπάνω και από 100.000€.
 • Το κεφάλαιο κάλυψης αποδίδεται συνήθως σε μία δόση στον ασφαλισμένο 30 ημέρες μετά από την διάγνωση της ασθένειας και εφόσον είναι εν ζωή.
 • Μπορεί να αγοραστεί μόνο του ή να συμπεριληφθεί σε κάποιο πρόγραμμα υγείας ή ζωής.
 • Η κάθε ασφαλιστική έχει διαφορετική καλυπτόμενη ονομαστική λίστα από Σοβαρές Ασθένειες, με μέγιστο αριθμό τις 42.
 • Στην πληθώρα τους τα προγράμματα αυτά όταν αποζημιώσουν μία φορά λήγει το συμβόλαιο. Υπάρχει όμως και ασφαλιστική λύση που πληρώνει το κεφάλαιο κάλυψης μέχρι 3 φορές, από διαφορετικές όμως κατηγορίες Σοβαρών Ασθενειών.
 • Υπάρχει στην ασφαλιστική αγορά πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο για παιδικές Σοβαρές Ασθένειες, με κεφάλαιο κάλυψης 50.000€ και σταθερό ασφάλιστρο μέχρι τα 18 έτη του παιδιού 58€ ετησίως.
 • Το επίδομα Σοβαρών Ασθενειών καταβάλλεται ανεξάρτητα από οποιαδήποτε άλλη ασφαλιστική κάλυψη και ανεξάρτητα από το αν χρειαστεί ή όχι νοσηλεία.
 • Οι ηλικίες εισόδου στα προγράμματα αυτά είναι από 1 έτους έως περίπου 60 ετών και συνήθως λήγουν περίπου στα 65 έτη του ασφαλισμένου.

Πηγή: wedo.insure

© 2024 Grand Cover Πράκτορες Ασφαλειών

+πατήστε ENTER για να προχωρήσετε
+πατήστε ENTER για να προχωρήσετε

logo agent 171x99

Μια νέα ιδέα στην ασφάλιση...

Τ: 210 34 55 090 E: info@grandcover.gr
Πειραιώς 205, 177 78 Ταύρος
ΑΦΜ: 801016808 Αρ. ΓΕΜΗ: 147021303000