Ώρες Λειτουργίας

Δευ-Παρ 09:00-17:00

info@grandcover.gr

(+30) 210 34 55 090

Πειραιώς 205

177 78, Ταύρος

  • :
  • :
Το BLOG μας
Νέα χρήσιμα και ενδιαφέροντα, από το σύμπαν της ασφάλισης και όχι μόνο!
  • Blog
  • Η Google ακούει τι λες, αλλά υπάρχει ένας απλός τρόπος να την εμποδίσεις
Η Google ακούει τι λες, αλλά υπάρχει ένας απλός τρόπος να την εμποδίσεις

Η Google ακούει τι λες, αλλά υπάρχει ένας απλός τρόπος να την εμποδίσεις

Με το πάτημα ενός κουμπιού, ο τεχνολογικός κολοσσός παύει να έχει το δικαίωμα να καταγράφει και κυρίως να χρησιμοποιεί τα ηχητικά σου δεδομένα.

Σου έχει τύχει ποτέ να συζητάς για ένα θέμα και μερικά λεπτά αργότερα να δεις διαφημίσεις στο διαδίκτυο σχετικές με αυτό; Η πρώτη σκέψη είναι πως το κινητό σου πιθανώς σε κρυφακούει. Η αλήθεια, όμως, είναι λίγο πιο σύνθετη. Γιατί, όπως έχει αποκαλυφθεί, δεν είναι το κινητό σου που σε ακούει αλλά η Google.

Όλα έχουν να κάνουν αποκλειστικά και μόνο με μια ρύθμιση στην ιστοσελίδα της Google που ονομάζεται «Συμπερίληψη Δραστηριότητας φωνής και ήχου». Τι κάνει, όμως, η συγκεκριμένη λειτουργία, πώς σε ακούει και το κυριότερο με ποιο τρόπο μπορείς να την απενεργοποιήσεις;

Η εφαρμογή της Google που ακούει τι λες

Σύμφωνα με τα στοιχεία της επίσημης ιστοσελίδας της πλατφόρμας, η συγκεκριμένη εφαρμογή συλλέγει και επεξεργάζεται διάφορα ηχητικά δεδομένα που αποκτά μέσα από το μικρόφωνο του κινητού ή του υπολογιστή σου.

Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι η Google, αλλά και πολλές ακόμη τεράστιες τεχνολογικές εταιρείες, χρησιμοποιούν δεδομένα των χρηστών της προκειμένου να προβάλουν στοχευμένες διαφημίσεις. Τα στοιχεία αυτά αφορούν δημογραφικά στοιχεία χρηστών, ιστορικό αναζήτησης και φυσικά την τοποθεσία τους πάνω στον χάρτη.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, ο τεχνολογικός κολοσσός φαίνεται πως αποκτά πρόσβαση σε διάφορα ηχητικά δεδομένα που ηχογραφούνται μέσα από το κινητό σου τηλέφωνο. Δε σημαίνει φυσικά πως υπάρχει κάποιος άνθρωπος που σε κρυφακούει, αλλά ένας μηχανισμός που ενδέχεται να χρησιμοποιείται για διάφορους σκοπούς.

Η ίδια η εταιρεία έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι δεν αξιοποιεί τα δεδομένα αυτά για διαφημιστικούς σκοπούς, αλλά μόνο για να κάνει τις υπηρεσίες της καλύτερες.

Πώς θα σταματήσει να σε ακούει

Υπάρχει, όμως, λύση. Κι αυτό γιατί μπορείς πολύ εύκολα να δεις εάν η Google σε ακούει και να απενεργοποιήσεις τη λειτουργία της ηχογράφησης, μέσα από την ιστοσελίδα της ίδιας της πλατφόρμας από υπολογιστή ή από κινητό.

Αυτά είναι τα εξής βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Μπες στον λογαριασμό που έχεις στην Google.
  2. Κάνε κλικ επάνω αριστερά στην επιλογή «Δεδομένα και απόρρητο» (Data & Privacy).
  3. Στην ενότητα «Ρυθμίσεις ιστορικού» (History Setings), κάνε κλικ στην επιλογή «Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών» (Web & App Activity).
  4. Δίπλα στη «Συμπερίληψη Δραστηριότητας φωνής και ήχου» (Include voice and audio activity) μπορείς να δεις εάν η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι επιλεγμένη ή όχι. Εάν θέλεις να την απενεργοποιήσεις, το κάνεις με ένα κλικ πάνω της.

Και πια η Google δε θα έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να σε ακούει.

Πηγή: oneman.gr

© 2024 Grand Cover Πράκτορες Ασφαλειών

+πατήστε ENTER για να προχωρήσετε
+πατήστε ENTER για να προχωρήσετε

logo agent 171x99

Μια νέα ιδέα στην ασφάλιση...

Τ: 210 34 55 090 E: info@grandcover.gr
Πειραιώς 205, 177 78 Ταύρος
ΑΦΜ: 801016808 Αρ. ΓΕΜΗ: 147021303000