Ώρες Λειτουργίας

Δευ-Παρ 09:00-17:00

info@grandcover.gr

(+30) 210 34 55 090

Πειραιώς 205

177 78, Ταύρος

  • :
  • :
Το BLOG μας
Νέα χρήσιμα και ενδιαφέροντα, από το σύμπαν της ασφάλισης και όχι μόνο!
  • Blog
  • Κάτω ή δίπλα από ποια δέντρα αποφεύγουμε το παρκάρισμα;

Κάτω ή δίπλα από ποια δέντρα αποφεύγουμε το παρκάρισμα;

Όσο πιάνουν οι ζέστες και ο ήλιος γίνεται ολοένα και πιο καυτός, οι οδηγοί ψάχνουν απεγνωσμένα τους θερινούς μήνες μια σκιά για να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους.

Το καλύτερο είναι ένα στέγαστρο, αλλά είναι δυσεύρετο, οπότε αναγκαστικά κάτω από τα δέντρα που βρίσκονται στους δρόμους, κοντά σε παραλίες κλπ.

Οι περισσότεροι οδηγοί έρχονται μετά αντιμέτωποι με δυσάρεστες εκπλήξεις, όπως κολλώδη σταγονίδια που αφήνουν τα φύλα κάποιων δέντρων, ή ακόμα χειρότερα το ρετσίνι. Και δεν αναφερόμαστε σε δέντρα που σπανίζουν στην Ελλάδα, αλλά σε αυτά που υπάρχουν σε αφθονία. Όπως είναι το πεύκο, ο κέδρος και οι λεύκες.

Μακριά από τα πεύκα!

Η γύρη που αφήνει το πεύκο την άνοιξη «κιτρινίζει» ολόκληρο το αυτοκίνητο μέσα σε λίγη ώρα. Τουλάχιστον απομακρύνεται εύκολα, με ένα απλό πλύσιμο ή ακόμα και με τον αέρα κατά την κίνηση του οχήματος. Ωστόσο θέλουν προσοχή οι βελόνες του πεύκου (και άλλων δέντρων όπως της ελιάς) γιατί διεισδύουν εύκολα στη σχάρα που βρίσκεται στη βάση του παρμπρίζ και μετά δεν μπορούν να αφαιρεθούν. Έτσι μπορεί να καταλήξουν στον ανεμιστήρα του κλιματιστικού και να το μπλοκάρουν, ή να γεμίσουν το φίλτρο καμπίνας.

Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος βρίσκεται στα ύψη, οι σταγόνες ρετσινιού που πέφτουν από το πεύκο και καταλήγουν στο παρκαρισμένο αυτοκίνητο είναι δεδομένες. Με νερό και σαπούνι δεν αφαιρούνται, όμως απομακρύνονται τάχιστα με άλλο τρόπο. Σε ένα μαλακό πανί βρέξτε οινόπνευμα (λιώνει το ρετσίνι) και καθαρίστε τοπικά. Μην το αφήσετε να πετρώσει γιατί τότε θα βγει με περισσότερο κόπο.

Οι λεύκες γεμίζουν το αυτοκίνητο «κόλλα»

Άλλο ένα δέντρο που είναι ακατάλληλο για να παρκάρει κανείς το αυτοκίνητο του για σκιά, είναι η λεύκα. Τα φύλλα της βγάζουν μια κολλώδη ουσία, η οποία γεμίζει από άκρη σε άκρη το αμάξωμα με μικρά σταγονίδια. Πιθανώς να το έχετε παρατηρήσει, ότι ακόμα και με μπόλικο νερό με τους υαλοκαθαριστήρες, δύσκολα καθαρίζει το παρμπρίζ. Αν τύχετε στην περίπτωση που όλο το αυτοκίνητο κολλάει, τότε πηγαίνετε κατευθείαν για πλύσιμο σε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων. Με χλιαρό νερό, αρκετή σαπουνάδα και λίγο τρίψιμο, τα σταγονίδια καθαρίζουν.

Πηγή: autogreeknews

© 2023 Grand Cover Πράκτορες Ασφαλειών

+πατήστε ENTER για να προχωρήσετε
+πατήστε ENTER για να προχωρήσετε

logo agent 171x99

Μια νέα ιδέα στην ασφάλιση...

Τ: 210 34 55 090 E: info@grandcover.gr
Πειραιώς 205, 177 78 Ταύρος
ΑΦΜ: 801016808 Αρ. ΓΕΜΗ: 147021303000